Pink heart

FAQ

Wie zijn wij?

XLLingerie is al 25 jaar een toonaangevend specialist in bodyfashion voor de volle(re) vrouw maar zeker ook de slanke vrouw met volle cup. Maart 1994 is Sheron van Maanen-Oosterhof, vanuit haar eigen behoefte aan mooie en passende lingerie, haar winkel begonnen. De winkel is nog steeds op de zelfde plek gevestigd maar ondertussen wel groter geworden. De locatie van de winkel is winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-zuid. Je vindt ons op de galerij (boven JAMIN / naast de Action).

Vanaf 2001 beschikken wij over een webwinkel. Vanaf dat moment is onze landelijke bekendheid verder gegroeid. Wij verkopen alle gevestigde merken voor deze branche en onze verkoopsters beschikken in ruime mate over kennis en ervaring. Met deskundig en betrouwbaar advies onderscheiden wij ons. Verkoop van goede producten en een perfecte pasvom is ons uitgangspunt en jouw tevredenheid ons hogere doel!

Ik krijg de melding ‘e-mailadres is onjuist’ maar heb al een account aangemaakt.

Controleer alsjeblieft of er geen typefouten in je e-mailadres of wachtwoord staan. Ben je er zeker van dat deze goed zijn? Neem dan contact op met info@xllingerie.nl

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Klik op ‘Wachtwoord vergeten? wanneer je je wachtwoord vergeten bent. Je kunt dan je e-mailadres opgeven. Binnen enkele minuten krijg je een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

Ik ben mijn e-mailadres vergeten

Ben je het e-mailadres van je account vergeten? Neem dan contact op met info@xllingerie.nl

We geven je graag nog wat tips voor een veilig wachtwoord.

Gebruik altijd een ander wachtwoord voor iedere website of account.

Gebruik 8 tekens of meer in je wachtwoord.

Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd wachtwoorden die eenvoudig te raden zijn, zoals namen of geboortedata. Wijzig je wachtwoorden regelmatig.

Ik heb een klacht.

Wij doen ons uiterste best om je snel en naar tevredenheid te helpen. Heb je toch een klacht dan kun je deze melden via info@xllingerie.nl. Je krijgt hiervan een bevestiging via de mail. Wij zullen binnen 14 dagen een inhoudelijke reactie geven. Je kunt ook een brief sturen naar XL lingerie, Groenestraat 13, t.a.v. Marc van Maanen, 6681DW, Bemmel. Omdat wij lid zijn van de Stichting Webshop Keurmerk kun je je ook richten tot de geschillencommissie via www.keurmerk.info

Hoe onderhoudt je jouw artikelen het best?

Door het regelmatig dragen van body-fashion artikelen en de vetlievendheid van de gebruikte synthetische materialen, zullen jou artikelen vaak gewassen moeten worden. Mits beha’s op de juiste manier worden gewassen, zal de reiniging weinig problemen geven. Belangrijk is dat de wasvoorschriften van het onderhoudsetiket in acht worden genomen. Bij twijfel niet heter wassen dan 30°C, dit om het vergelen van vooral witte stoffen te voorkomen. Het vergrauwen ontstaat niet door te heet wassen, maar door te weinig wassen. Meerdere beha’s per week dragen is dus nodig! Iedere dag een schone beha is zelfs aan te raden. Het verlengt de duurzaamheid van jouw bh.

Belangrijk: beugelbeha’s op de hand wassen! 90% van onze klanten doet dit niet en wast de bh gewoon in de machine. Van ons mag dit! Maar verwacht van ons dan ook geen garantie op gebroken beugels of beugels die door de stof steken!

Onderhoud tips voor badkleding.

Badkleding is een kwetsbaar artikel en dient met uiterste zorg te worden behandeld. Alleen met de juiste behandeling hebt je langer plezier van de badkleding.

 • Was de badkleding na gebruik op de hand in lauw warm water met een vloeibaar fijnwasmiddel.
 • Laat je badkleding nooit in een sopje liggen.
 • Goed uitspoelen en niet uitwringen.
 • Nooit laten drogen in de felle zon.
 • Badkleding nooit in de droger drogen.
 • Badkleding pas opbergen als deze goed droog is.
 • Gebruik geen shampoo als je badkleding draagt.
 • Vochtige badkleding niet in een luchtdichte tas meenemen.
 • Bij contact met ruwe oppervlakten kan badkleding gaan pillen.
 • Zonbeschermingsmiddelen niet in aanraking laten komen met de badkleding.
 • Draag je langere tijd achter elkaar badkleding, dan adviseren wij om regelmatig te wisselen i.v.m. de invloed die transpiratie op de stof heeft.

Hoe meet je cup- en omvangsmaat?

Hoe meet u cupmaat?

De cupmaat is het verschil tussen onder- en bovenwijdte.

 • 12 – 14 cm = A cup
 • 14 – 16 cm = B cup
 • 16 – 18 cm = C cup
 • 18 – 20 cm = D cup
 • 20 – 22 cm = E cup
 • 22 – 24 cm = F cup
 • 24 – 26 cm = FF/G cup
 • 26 – 28 cm = GG/H cup
 • 28 – 30 cm = J cup
 • 30 – 32 cm = K cup
 • 32 – 34 cm = L cup

Voorbeeld: jouw onderwijdte is 100 cm en jouw bovenwijdte is 121 cm.
Dan is je maat: E 100

Pantyslip / gaine / gordeltje

Meet je taillemaat in centimeters en rond dit af op 5 centimeter. Ben je naar verhouding een stuk voller op de heupen, ga dan uit van 1 maat groter.

Corselet & pantycorselet

Ga uit van je beha maat.
Tenzij: het verschil tussen boven bustewijdte en heupwijdte meer dan 27 centimeter is, hanteer dan een groter omvang maat met één kleinere cupmaat.
Voorbeeld: jouw onder bustewijdte is 100 cm en jouw boven bustewijdte is 121 cm
De heupwijdte is 135 cm
Dan is je maat: D105

Wat is een balconette?

Een balconette bh is een bh waarvan de schouderbandjes verder naar buiten geplaatst zijn. Daardoor krijgt de beha een minder zwaar uiterlijk en is het decolleté bloter. Wanneer je snel last heeft van afzakkende schouderbandjes, dan is deze beha minder geschikt voor jou. Deze beha’s zijn niet zichtbaar onder bovenkleding met een lage neklijn. De cups hebben meer een halve cirkelvormige vorm, met de rechte lijn langs boven. De bevestiging van de schouderbandjes wordt meer naar de buitenkant geschoven.

Wat is een microvezel?

Een microvezel (ook wel microfiber genoemd) is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt in onderkleding. Het materiaal is zeer licht, slijtvast en droogt snel. In tegenstelling tot katoen, dat vocht opneemt, laat microvezel het vocht door en transpireert daardoor dus niet.

Hoe voorkom ik het afzakken van mijn zelf ophoudende kousen?

Een veel gehoorde klacht van zelf ophoudende kousen is dat deze afzakken. Veelal heeft het te maken met het te hoog optrekken van de kousen. Smeer de benen niet in met bodylotion en trek de kousen zittend aan. Dit voorkomt het te hoog optrekken. Door het hoge optrekken komt de kous over het “bolle” gedeelte van de bovenbeen en rolt door bewegen dan sneller naar beneden.

Welke kleur kan ik het beste onder witte kleding dragen?

Onze stelregel: draag nooit wit onder wit. Deze kleur steekt het meest af op de huid en zal daardoor het meest doorschijnen. De beste kleur onder wit, welke absoluut niet zichtbaar is, is de huidskleur. Veelal omschreven als cognac, caramel, skin. De kleur rood is ook bijzonder geschikt om te dragen onder witte kleding.

Mijn schouderbandjes glijden snel af, wat kan ik hier aan doen?

Dit is een veelgehoorde klacht in de grote(re) maten bodyfashion. Het heeft te maken met ronde schouders en de aanzet van de schouderbandjes. Wij hebben 2 goede opties.

 1. De merken SYL Design en Ulla hebben bh’s waarvan de schouderbandjes dichter bij de hals zijn bevestigd. Wanneer jouw huidige bh hinder geeft van afglijdende schouderbandjes raden wij een model van 1 van deze merken aan.
 2. Ook hebben wij hiervoor een speciaal ontwikkeld product in onze collectie. Het betreft de comfort straps van het merk Magic. Deze zijn gemaakt voor mensen met deze klacht en voorkomt het probleem gegarandeerd voor 100%. Draag comfort straps niet dichter bij de hals dan noodzakelijk, dat voorkomt irritatie van de huid.

JE VINDT DE COMFORT STRAPS ONDER DE RUBRIEK “ACCESSOIRES”

Hoe betaal je via een buitenlandse bank?

Wanneer u een betaling verricht via een buitenlandse bank gebruikt u onderstaande IBAN en BIC code van onze (RABO) bank!
IBAN: NL25RABO0102229554
BIC: RABONL2U